Massage therapie

Massage heeft een positieve invloed op onze gezondheid en op ons algeheel welzijn. Om enkele voorbeelden te noemen:

 • massage brengt je in contact met je lichaam, het brengt lichaam en geest in balans
 • het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam
 • het stimuleert de doorbloeding, bevordert de stofwisseling, versterkt het afweersysteem
 • het heeft een pijnverminderende werking en zorgt voor ontspanning
 • het maakt zelfbewuster
 • het versoepelt en ontspant spieren en weefsels
 • het helpt bij het loslaten van emotionele blokkades en kalmeert het zenuwstelsel
 • het heeft energetische invloed
 • het bevordert de gezondheid en verhoogt de kwaliteit van het leven

Massage therapie is meer dan dat. Door een aandachtige manier van masseren, vanuit een nieuwsgierige en open houding, word je uitgenodigd om alle mogelijke sensaties die tijdens de massage opkomen er te laten zijn. Naast de fysieke ontspanning die door de massage kan ontstaan, worden mogelijk ook andere, diepere lagen van jezelf geraakt. Er kunnen emoties opkomen of je stuit op gedachten die je nog niet kende van jezelf. Je kan gaan voelen hoe moe je eigenlijk bent. Je kunt je ook bewust worden van eventuele spanningen in je lichaam. Door hier naar te kijken zonder het te veroordelen, door te erkennen wat er in je leeft, kunnen je gevoelens weer gaan stromen en kunnen de blokkades die dit veroorzaakte oplossen. Je krijgt nieuwe inzichten over jezelf, er ontstaat bewustwording. Door massage kan het contact met ons lichaam worden hersteld en kunnen we steeds beter leren ons lichaam als het ware te verstaan. We komen dichter bij ons gevoel. De klachten kunnen we leren te begrijpen, waardoor we sneller van richting kunnen veranderen of andere keuzes kunnen maken in ons leven. Dit voorkomt uiteindelijk het ontstaan van nieuwe klachten.

Ik begeleid je in dit proces van bewustwording door goed te luisteren naar je verhaal, de aard van je klacht. Ik stem mijn behandeling hier zorgvuldig op af. Verder zorg ik voor een veilige omgeving en masseer ik op een aandachtige manier, zorgzaam en met zachtheid voor alles wat zich voordoet. Ik bied je zo de gelegenheid om door middel van massage te voelen hoe het op dit moment met je is gesteld. Om los van het denken te komen en in alle rust aandacht voor jezelf te hebben. Wat wil je lichaam je vertellen, wat heeft het nodig? Door de fysieke ontspanning van de massage kunnen juist die gebieden van jezelf onder de aandacht komen die eerder onder de oppervlakte bleven. Mogelijk omdat ze ooit te pijnlijk voor je waren. Er kan meer lichaams bewustzijn optreden. Je kan door massage therapie beter je grenzen leren voelen. Door deze te respecteren kan je meer met beide benen op de grond staan en je plek innemen in de wereld. Hoe meer je bij je gevoel kunt zijn, hoe meer je de gedachten in je hoofd tot rust kunt brengen.

Zelfhelend vermogen

Door te masseren vanuit de holistische visie, het uitgangspunt dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en geest en al deze aspecten te betrekken in de behandeling wordt het evenwicht hierin hersteld. De harmonie die ontstaat zorgt ervoor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk weer kan doen en klachten kunnen afnemen. Wanneer je in balans bent, ben je weer in contact met je levenskracht. Dan voel je je evenwichtiger en heb je minder last van schommelingen, van neerslachtige periodes. Je kan je vaker gelukkig voelen, meer ontspannen en vrij. Je gaat steeds beter in je vel zitten, alles lijkt vanzelf te gaan alsof je in een soort flow zit. Je durft op je intuïtie te vertrouwen, dat geeft zelfvertrouwen!

Waar bestaat een sessie uit?

Een massage therapie behandeling bestaat voornamelijk uit de massage zelf. Daarnaast vindt er een (kort) voor- en nagesprek plaats. Bij de eerste sessie is er een intake gesprek, deze sessie duurt daarom een kwartier langer.

Ik maak gebruik van verschillende massage technieken, zoals:

 • Klassieke massageKlassieke massage
  Een lichaamsmassage waarbij de nadruk ligt op het fysieke lichaam, de spieren en gewrichten. Deze massage beïnvloedt door strijkingen en knedingen de bloedsomloop en de stofwisseling en versoepelt en ontspant spieren en weefsels. Deze massage wordt ook op geestelijk gebied vaak als zeer ontspannend ervaren.
 • Energetische massageEnergetische massage
  Een lichaamsmassage waarbij de aandacht gericht is op de energie in je lichaam. Wanneer je uit evenwicht bent treden er blokkades op in je energiestroom. Bij deze massage kun je ervaren hoe het met jouw energie is op dit moment.
 • VoetzonereflexmassageVoetzonereflexmassage
  Een massage van de voeten waarbij invloed op het gehele lichaam wordt uitgeoefend. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen in je lichaam. Tijdens deze massage kun je bewust ervaren in welke lichaamsgebieden de balans verstoord is. Deze massage stimuleert tevens de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom in het lichaam. Ook kun je je meer bewust worden van je voeten en zo het gevoel krijgen steviger op de aarde te staan.
 • BindweefselmassageBindweefselmassage
  Bepaalde huidzones hebben een reflectorisch verband met bepaalde lichaamdelen en organen. Wanneer in deze gebieden van het lichaam het evenwicht verstoord is, wordt dit weerspiegeld in de corresponderende huidzone. Door de betreffende huidzone voorzichtig te rollen of kneden kunnen eventuele verklevingen in de huid losgemaakt worden en kan de balans in de hiermee verbonden organen of lichaamsdelen zich weer herstellen.
 • Holistic pulsingHolistic pulsing
  Bij deze massage lig je aangekleed op de massagetafel en wordt je lichaam ritmisch in beweging gebracht door schuddingen. Door de aanhoudende beweging wordt alles in je lichaam aangeraakt en mee bewogen. Hierdoor wordt goed voelbaar waar zich in je lichaam energie blokkades bevinden. Verder wordt bij deze massage door het wiegende effect vaak een hele diepe ontspanning ervaren.
 • ChakramassageChakramassage
  Een energetische massage waarbij speciale aandacht wordt gegeven aan de chakra's. Door hier bij stil te staan kan duidelijk worden met welk levensgebied je klachten te maken kunnen hebben.
 • FocussenFocussen
  Bij focussen geef je aandacht aan een vaag en subtiel gevoel in je lijf dat te maken heeft met een situatie in je leven. Als je bij dat “subtiele gevoel” stilstaat, krijgt het de kans zich kenbaar te maken. Met deze techniek kun je erachter komen wat je diep van binnen werkelijk voelt en wat je echt wilt.
 
WeblinksVoorwaardenCookie- en privacyverklaringContactRoute